bio cat

1vidal

JOAN VIDAL I LLOBET · BATERIA/COMPOSICIÓ

Neix a Granollers l’any 1984 i inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música Josep Ma. Ruera de la mateixa ciutat. Comença els seus estudis de piano amb Montserrat Morral i més tard amb Jordi Masó i Martí Ventura. Paral·lelament estudia percussió clàssica amb Frederic Giberga i Joan Marc Pino i rep classes esporàdiques de bateria amb Marc Miralta. Ha estudiat també clarinet amb Carles Riera durant 4 anys i Harmonia amb Josep Guallar.

L’any 2002 inicia la carrera de Composició a l’ESMUC amb els professors Gabriel Brncic, Albert Guinovart, Manel Camp, Feliu Gasull i Lluís Vidal i rep també classes de bateria de Jo Krause i David Xirgu.

L’any 2008 se li concedeix la única plaça per estudiar el Master of Arts in Jazz Percussion a la Royal Academy of Music de Londres on obté la Distinction in Performance després de dos anys d’estudi amb professors com Martin France, Jeff Williams, Mike Gibbs, Barack Schmool i Pete Churchill entre d’altres.

Com a percussionista ha col·laborat amb diverses orquestres i grans formacions entre les quals cal destacar l’Orquestra de l’Acadèmia del Liceu, l'Orquestra de Cambra de Granollers i la JOSG (Orquestra Simfònica Gèrminans). 

Com a compositor és autor de diversos espectacles i encàrrecs per a formacions variades: desde quartets de corda fins a cors mixts o big bands. Cal destacar les col·laboracions amb el SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya), l’espectacle Daltabaix estrenat al Festival de Jazz de Granollers de 2005 i al Festival de Trobadors i Joglars, la participació en el concert-homenatge a la Clarke-Boland Big Band amb la Big Band de Granollers en el marc del Festival de Jazz de Granollers de 2010, l'estrena de l'obra encàrrec "41º 36' N / 2º 17' E" de la mà de l'Orquestra de Cambra de Granollers i el seu director titular, Corrado Bolsi i l'estrena de l'òpera "Alicia al país de les Meravelles" estrenada per l'OCGr i el Cor Infantil Amics de la Unió. Les seves obres, a cavall entre el jazz i la música clàssica, s’han pogut escoltar a la Philharmonie de Luxemburg, L'Auditori de Barcelona, el Palau de la Música, Palau Sant Jordi o al Teatre Auditori de Granollers entre d’altres.

Com a bateria, ha col·laborat i col·labora amb formacions com la Banda Municipal de Barcelona, la Big Band de Granollers, el JazzGranollers Ensemble, el Mar Serra Grup, el Martí Ventura trio, o el Joan Sanmartí 4 Elements. És membre de la Jazz Chamber Orchestra, del trio Brutus, i del grup December Quintet amb qui ha realitzat nombrosos projectes educatius que han rodat per tot Espanya gràcies a l’Associació Cultural de Granollers, la Diputació de Barcelona i la Fundació La Caixa.

Vidal també lidera el seu sextet amb qui ha enregistrat tres discs: Deptford Suite (Quadrant Records, 2012), presentats als Festivals Internacionals de Jazz de Barcelona, Andorra i Granollers, a l’Auditori de Barcelona dins el cicle Contrabaix i a diversos clubs de jazz del país; Illusionary Rhythms (JazzGranollers Records, 2013), un disc enregistrat amb el suport de l'ICEC, i Revisiting Zarathustra (JazzGranollers Records, 2016), l'enregistrament de la suite encàrrec de L'Auditori de Barcelona al voltant de l'obra de Richard Strauss. 

L'any 2012, Joan Vidal va obtenir el premi de l'AMJM a millor compositor de l'any, així com també nominacions a millor grup per Joan Vidal Sextet i millor disc per Deptford Suite.

 

descarregapdf

Aquest lloc utilitza cookies per tal de millorar l'experiència dels usuaris, facilitant la navegació pel web.

Si no canvia la configuració del seu navegador, considerem que accepta el seu ús. Més info

Accepto